Интериорен дизайн и проектиране Идеен и работен проект


Ние създаваме интериори, които в най-голяма степен изразяват Вас, Вашето светоусещане и това, което харесвате. За нас е важно да открием кои са стиловете, които Ви допадат, кои са любимите Ви цветове, дали има определена функционалност или мебел, на която държите. Може да ни покажете снимки или визуализации на интериори, които са Ви харесали. Така най-бързо и най-точно ще изясним какво да присъства и кои да са акцентите в идейните предложения, които ще получите.

Преди да започнем работа по идейния проект, е нужно да знаем и каква е рамката на бюджета за цялостния ремонт и обзавеждане. Дългогодишният ни опит ни позволява лесно да преценим доколко бюджетът позволява съществени изменения и в какъв ценови клас да са предложенията за обзавеждане, осветление и аксесоари.

Идеен проект

Ние предлагаме не само създаване на компютърен модел на интериора, но и неговото изпълнение с всички необходими ремонтни дейности, производство и монтаж на мебели и закупуване на електроуреди и аксесоари. Така Вие получавате не само удобството от комплексната услуга, но и единна гаранция за качествен и завършен в срок интериорен проект.


Разпределения и 3D визуализации

Ще Ви предложим няколко схематични разпределения на помещенията и обзавеждането. Това е една от основополагащите дейности по проекта. При всяко едно от предложенията съобразяваме много особености, свързани както с комфорта, така и с естетиката на жилището или офиса. За по-добра оптимизация и оползотворяване на пространството може да Ви предложим изместване на вътрешни стени, ВиК и електро инсталации или други преустройства. Това е сериозна стъпка, но тя води до много по-добри решения - както при новото строителство, така и при стари жилища. Всичко това отнема до пет работни дни, а Вие имате възможност да изберете един от вариантите.

Какво съдържа един идеен проект?

На база разпределенията на помещенията ще създадем 5-6 концепции на интериори с различни цветови комбинации, подови настилки, осветление и обзавеждане. Срокът за тяхното изработване е до две седмици и зависи от квадратурата и формата на помещенията.

В проектите използваме само елементи на обзавеждането, които са реално достъпни и може да бъдат купени или изработени и в същото време са съобразени с определената бюджетна рамка. Това гарантира, че след приключване на работата ни по изпълнението на проекта, резултатът няма да се различава от одобрената от Вас 3D визуализация.

 • Реални цветове и материали

  Идеен интериорен проект
 • Гаранция за успешна реализация

  Идеен интериорен проект
 • 3D визуализации без компромис

  Идеен интериорен проект
 • Предварително определен бюджет

  Идеен интериорен проект

Работен проект

Работният проект е основата за всички ремонтни дейности. Затова отделяме голямо внимание при изготвянето на детайлни и точни чертежи на одобрения от Вас идеен проект. В рамките на още две седмици обсъждаме с Вас и нанасяме корекциите по плановете преди окончателното им оформяне. Всеки от плановете е придружен с легенда, размери, описание и важни бележки.


Реално съчетание на цветове и материали

За да добиете реална представа за цветовете, материалите, плочките, мебелите и дори щорите, ние няма да Ви губим времето в безкрайно обикаляне по различни магазини. Вие ще имате възможност да разгледате всичките тези неща в нашия офис. Това не само Ви пести време, но Ви дава възможността да видите реалното съчетание на цветовете и материите, които ще се използват. Докато избираме материали и обзавеждаме, ние ще Ви предложим различни решения в зависимост от бюджета, като крайното решение е Ваше.

За Ваше улеснение цялата комуникация по обсъждане, корекция и одобрение на предложените интериорни проекти се води по e-mail и телефон. За нас е изключително важно да споделите кои варианти или елементи от тях харесвате, кои - не, и най-вече защо. Така най-бързо ще успеем да визуализираме и изпълним Вашата представа за идеалния интериор.

Какво съдържа един Работен проект?

Ние изготвяме и предоставяме на нашите клиенти повече от 15 вида чертежи за всяко едно помещение. Тяхната изработка отнема две седмици. Прецизните чертежи са гаранция за доброто изпълнение на ремонтно-строителните дейности и за пълното съответствие на мебелите и обзавеждането с тези, които сте харесали.

Работният проект спестява много време, свеждайки до минимум вероятността както за грешки при разположенията на ВиК изводи и контакти, така и за прекъсване на ел. кабели или спукване на тръби по време на монтажите.

 • Разпределение

  Работен проект разпределение Включва чертеж на целия обект с всички помещения и финално избраното разпределение с необходимите размери, отстояния и описания.

 • План Мебели

  Работен проект мебели Всяко помещение има общ план отгоре с изброени и описани мебели. Подробният план с размери, вътрешни разпределения, вид и цвят на материалите гарантира точност при изработката на мебелите по поръчка.

 • План Баня

  Работен проект баня Подготвяме план „Баня”, за да разполагате с детайлни чертежи и схеми на всяка една от стените на Вашата баня, WC или санитарно помещение. На разгъвка на всяка от стените са нанесени изводите за топла, студена вода и канал, както и растер на плочките, придружен с подробно описание на начина им на подреждане.

 • План бутане и зидане

  Работен проект бутане и зидане Посочва кои стени или други елементи ще бъдат съборени. Този план е важен не само за да се избегнат грешки при разбиването на стени. Той е добър ориентир и за количеството строителни отпадъци, които ще трябва да бъдат изнесени и извозени.

 • План гипсокартон стени

  Работен проект гипсокартон стени Освен основния чертеж с размерите, за всяка една от стените, на които ще има конструкции от гипсокартон, се изработва чертеж с детайли. Спазването на прецизните планове за изграждането на стени или елементи от гипсокартон Ви гарантира съответствие на реализацията с одобрения от Вас идеен проект.

 • Окачени тавани

  Работен проект окачени тавани Показани с точни размери са отстоянията, формата, нивото на падане, детайли при наличие на скрито осветление. Планът включва и описание дали е предвиден монтаж на изолационна вата или друга специфика при изработката, както и чертеж с наложено разположение на мебелите за по-лесно ориентиране на разположението на окачения таван спрямо обзавеждането.

 • План осветление

  Работен проект осветление Изработваме чертежи с и без нанесено разположение на мебели, подробно описание на осветителните тела, точните разположения на ключовете и осветителните тела, вида на ключовете за осветление и това кои осветителни тела управляват те. Така се добива ясна представа за вида, броя и точното местоположение на осветлението във всеки кът от помещенията.

 • План контакти

  Работен проект контакти Планът включва опис на всички налични и нови контакти, както и на необходимите захранващи кабели, например за климатици, скрито осветление в гардероби или за рутер. Така нямате висящи кабели и разклонители и винаги имате свободен контакт.

 • Слаботокова инсталация

  Работен проект слаботокова инсталация В този план включваме разположението на всички изводи за свързване на кабелна телевизия, интернет, телефон, централни разпределителни кутии за слаботокова инсталация и рутери за интернет. Съобразяваме ги с разположението на мебелите и максималното удобство при ползването им.

 • План ВиК води

  Работен проект ВиК води Този план е изключително важен не само за да бъде спазено точното разположение на изводите за топла и студена вода. Той показва дали се запазва старата инсталация, дали ще се подменя или премества и къде точно трябва да се позиционират новите изводи, кои батерии са стандартни, кои са за вграждане, както и важни забележки за изграждането на инсталацията.

 • План ВиК канали

  Работен проект ВиК канали В плана са посочени видът и разположението на всички необходими сифони и мръсни канали. Върху разгъвки на съответните стени са обозначени височината и отстоянията на каналите, съобразени с разположението на мебелите.

 • Отопление и вентилация

  Работен проект отопление и вентилация Важно е да се предвиди дали ще има местене или монтаж на нови отоплителни тела, така че те да се вписват в интериора по възможно най-добрия начин. В този план се предвиждат и позициите на климатичните тела, изместването или вкопаването на тръби, което да се извърши още по време на грубите дейности и без допълнителни корекции.

 • План аспирация

  Работен проект аспирация В плана са посочени пътищата на въздуховодите за аспирация, така че да останат скрити, без да се намалява ефективността им.

 • Обработка стени, материали

  Работен проект обработка стени, материали В плана са посочени видовете финишно покритие на стените и таваните – латекс, декоративна мазилка, тапет или ламперия. Посочени са всички стени с по-особени покрития, изискващи специална обработка, като декоративен камък или тухли.

 • План настилки

  Работен проект настилки Планът включва схеми на всички помещения със съответните настилки – естествен, трислоен или ламиниран паркет, теракотени плочки, гранитогрес или винилови настилки. Изчислената квадратура на необходимите материали спестява средства от ненужно презастраховане в количествата, нерви от недостиг и търсене на съвпадение в партидите.

 • Номерация стени

  Работен проект номерация стени Създадохме този план, за да избегнем обърквания при изпълнението на различните строителни и монтажни дейности. В него обозначаваме с номера всички стени на съществуващите помещения, така лесно и бързо можете да се ориентирате в планове "стени", за да намерите съответната разгъвка, която искате да видите.

 • Разгъвки стени

  Работен проект разгъвки стени Плановете "стени" включват разгъвки на всяка една стена от обекта с означени всички елементи от интериора, нанесени заедно на един чертеж – мебели, гипсокартони, контакти, ключове, ВИК изводи, радиатори, климатици и т.н. Прецизно посочените разположения и дадените точни размери на всеки нов извод свеждат до минимум вероятността за грешка.

Авторски надзор

Предлагаме две форми за авторски надзор при реализацията на създадения за Вас интериорен дизайн. Ангажиментите ни се определят от това, дали сте се спрели на цялостно изпълнение на строително-ремонтните дейности и обзавеждането от наша страна, или сте избрали да работите с отделни майстори и бригади. И в двата случая може да разчитате на нашето експертно и независимо мнение по всеки въпрос, свързан с реализацията на интериорния проект.

Пълен пакет авторски надзор

Когато ние сме поели ангажимента за извършването на всички необходими дейности, ние планираме работата на обекта и следим за спазването на сроковете. Ние носим пълната отговорност за качеството на изпълнението. Поддържаме постоянна връзка с майсторите и осъществяваме както регулярни посещения, така и оглед на финала на всеки етап, като отбелязваме евентуални корекции.

Така постигаме безкомпромисно качество и идентичност на изпълнението с одобрения проект. Наред с контрола на ремонтните дейности, ние Ви осигуряваме и цялостно консултиране при избора на всички строителни материали, мебели и аксесоари, като Ви предоставяме синтезирана информация за тях. Заедно с Вас избираме всички детайли за материалите и обзавеждането, а ние се грижим те да бъдат поръчани и доставени според графика за изпълнение на интериорния проект.

Базов пакет

Ако сте предпочели да работите със собствени майстори и бригади, при поискване от Ваша страна, може да посетим обекта и да проверим дали изпълнението отговаря на заложеното в проекта.

Ако е необходимо, може да консултираме строително-ремонтните бригади и производителите на мебелите за някои особености при реализацията на проекта и монтажа. В този случай обаче не носим отговорност за качеството на строително-монтажните дейности и изработката на мебелите.